E.S.T.T.V. TAVERES

E.S.T.T.V. TAVERES is de tafeltennisvereniging voor studenten in Eindhoven. De naam TAVERES is een samenvoeging van Tafeltennis VEReniging Eindhovense Studenten en is opgericht op 1 oktober 1966. De vereniging is zowel aangesloten bij de overkoepelende organisatie van studentensportverenigingen in Eindhoven (ESSF), als bij de Nederlandse Tafeltennis Bond (NTTB).

Hoofddoelstelling van de vereniging is het bevorderen van de tafeltennissport onder studenten in Eindhoven. Studenten die studeren aan de Technische Universiteit of Fontys Hogeschool of Design Academy zijn welkom om ook eens een potje te spelen. Twee keer per week wordt er training gegeven door onze trainer in het Studenten Sportcentrum op het TU/e-terrein. De trainingen zijn geschikt voor zowel de beginnende als de ervaren tafeltennisser.

TAVERES neemt deel aan twee competities met meerdere teams van verschillend niveau. Naast de NTTB-competitie wordt er ook gespeeld in de TLE-competitie, wat staat voor Tafeltennis Liga Eindhoven. Dit is uitermate geschikt voor mensen die de weekenden vrij willen houden aangezien de wedstrijden doordeweeks worden gespeeld.

Verder zijn er ook diverse toernooien waaraan wordt deelgenomen. Naast toernooien in de buurt vormt deelname aan de studententafeltennistoernooien vast onderdeel van de toernooikalender. Naast de sportieve doelstelling is gezelligheid hier ook volop aanwezig samen met andere studententafeltennisverenigingen.

Activiteiten

Naast tafeltennis is binnen TAVERES ook voldoende plaats voor andere activiteiten. Zo wordt iedere maand een activiteit georganiseerd, zoals poolen, bierpong, borrels, bowlen enzovoort. Vast onderdeel van de activiteitenkalender vormen de Van Lint Studenten Sportweek, de golfclinic en barbecue om het jaar af te sluiten en de organisatie van ons eigen ITT.

Het ITT, International Tabletennis Tournament, vindt ieder jaar in mei plaats en is het grootste studententafeltennistoernooi van Europa. Met gemiddeld 300 deelnemers per jaar vindt in twee dagen een team- en een singletournament plaats. Na de eerste dag is er ’s avonds een groot feest waarin tot in de vroege uurtjes de optimale voorbereiding voor de tweede dag plaats vind.

Een impressie van onze recente activiteiten is te vinden op de nieuwspagina van deze website en op onze Facebookpagina.

Samenvatting

Dit alles maakt TAVERES tot een gezellige studentensportvereniging waar naast de tafeltennissport ook plaats is voor gezellige activiteiten om andere Taverianen, en zelfs leden van andere studententafeltennis verenigingen, te leren kennen!